Obr.

Obr.
Vítám Vás na své stránce plné povídek ze světa Harryho Pottera. Většinou se jedná o překlady slashe z angličtiny nebo ruštiny. Častými páry jsou HP/LM, HP/SS s HP/LV. Doufám, že se Vám tu bude líbit a zanecháte mi tu nějaký komentář. Vaše Sirina

úterý 29. července 2014

2. kapitola


2. kapitola

/hadí jazyk/

No… rychleji… ještě kousek. Cedrik běžel bludištěm, snažil se sám sebe popohnat. Tenhle turnaj musí vyhrát! Věčná sláva, tisíc galeonů a krásné děvče jménem Cho Changová po jeho boku… život by byl dokonalý… stačí se tam dostat jako první.
***
Albus Brumbál seděl na tribuně a čekal, až se vítěz turnaje Tří kouzelníků objeví. Vzpomínal na pár minulých let. Už to bylo třináct let, kdy byl naposledy viděn Harry, chlapce, který přežil. Když se Harry nedostavil do Bradavic, spustilo se boží dopuštění. Reportéři zaplavili školu a ministerstvo se zmítalo v chaosu. Kornelius Popletal, nynější ministr kouzel, vpadnul do školy, byl přesvědčený, že ho ředitel jen někde schoval.
Albus ihned poslal členy Fénixova řádu, aby našli jejich spasitele. Když ani po dvou letech nenašel Fénixův řád žádnou stopu, byl chlapec oficiálně prohlášen za mrtvého. Kouzelnické společenství truchlilo nad ztrátou jejich hrdinu, ale nakonec se přes to přenesli, zatímco jiné dost… zajímavé věci se staly v Bradavicích.
Byl by to Harryho první ročník… v něm učitele, profesora Quirrella, posedl Voldemort a zemřel student. Albus se vrátil pozdě večer do školy a našel hystericky plačící Hermionu Grangerovou u jiného studenta prvního ročníku, Ronalda Weasleyho, no nebo alespoň to, co z něj zbylo. Dva studenti sledovali učitele OPČM do chodby ve třetím patře, kde byl mladý Weasley roztrhán na kusy Hagridovým miláčkem, Chloupkem. Slečnu Grangerovou nechal v péči Poppy Pomfreyové a rychle odešel zkontrolovat kámen. To co zjistil, nečekal. Quirrell vypadal, že má silné bolesti a zrcadlo z Erisedu bylo rozbité, střepy se válely na podlaze. Ředitel se ohlédl na toho nešťastníka Quirrella. Viděl, jak se rychle rozpadá na prach a jak jeho tělo opouští duše Voldemorta a mizí z Bradavic. Voldemortovi se naštěstí nepodařilo dostat až ke kameni. Voldemort viděl, že Quirinus se nemůže ke kameni dostat, tak rychle opustil slabé tělo, aby našel lepšího hostitele. Hostina na konci školního roku byla ve znamení smutku za ubohého Ronalda Weasleyho.
Ministerstvo nebylo rádo, že v Bradavicích zemřel student, ale nechali to nakonec být… do té doby, než zemřel další. Ve skutečnosti to byl další Weasley. Byl by to Harryho druhý rok v Bradavicích, když zemřela slečna Weasleyová. Dívka byla od smrti svého staršího bratra Ronalda uzavřená a začala si psát své myšlenky do deníku. Nikdo ale nevěděl, že to byl deník Toma Rojvola Raddla, známého jako Lorda Voldemorta. Studenti se na každém rohu měnili v kámen a to do té doby, než slečna Grangerová zjistila, co za tvora to bylo a kde byl vchod do tajemné komnaty, což útoky zastavilo. Hermiona plakala ve druhém patře v koupelně, zrovna když se otevřela komnata a vylezl z ní bazilišek. Samozřejmě že se rozběhla to hned říct řediteli. Načež přišla skupina bystrozorů a porazila baziliška, ale když vešli do tajemné komnaty i s ředitelem, našli šestnáctiletého Toma Rojvola Raddla, který se skláněl nad bledou Ginny Weasleyovou. V době, kdy se jim podařilo zničit deník, bylo ale již příliš pozdě na záchranu mladé slečny Weasleyové… no alespoň se Raddle nevrátil úplněživotu, díky Merlinovi. Ministerstvo zuřilo, dvě úmrtí za dva roky. Na několik měsíců zavřeli školu.
Naštěstí v té době již byl skoro čas letních prázdnin a škola byla tak uzavřena pouze do konce října. Harryho Pottera zrovna prohlásili za mrtvého a Sirius Black uprchl z vězení. Věci nevypadaly dobře. Mozkomoři byli ihned posláni do školy, doufali, že se Blackovi nepodaří jakkoliv ublížit studentům. To bylo v tom roce, kdy začal učit Remus Lupin. Black vsadil na důvěru a konfrontoval Lupina. Řekl mu o tom, co se stalo té osudové noci na Halloween v Godrikově dole. Remus poté šel za Brumbálem v naději, že by mohli najít tu krysu jménem Peter Pettigrew. Albus si jen náhodou vzpomněl na Weasleyovic mazlíčka a šel do Doupěte ho hledat. Peter Pettigrew byl chycen a doveden na ministerstvo a Sirius byl zproštěn všech obvinění. Bohužel Pettigrewovi se podařilo uprchnout z vazby a vydal se hledat svého pána. Sirius samozřejmě okamžitě požádal o Harryho opatrovnictví, což skončilo jen pláčem z hrůzy, že jeho kmotřence prohlásili za mrtvého. Chudák se zamkl v jeho rodinném domě a umožňoval přístup jen svému bývalému milenci, Remusi Lupinovi, aby ho mohl navštívit.
Ministerstvo chtělo zvednout náladu lidí po katastrofě na světovém šampionátu ve famfrpálu a tak se rozhodlo uspořádat Turnaj tří kouzelníků. Turnaj byl velmi nebezpečný, proto byl stanoven věkový limit. Cedrik Diggory, Fleur Delacourová a Viktor Krum byli vybráni k reprezentaci tří škol v turnaji. Ti tři bojovali s draky, absolvovaly podvodní nebezpečí a nyní museli projít bludištěm s mnoha příšerami uvnitř. Fleur již z úkolu odstoupila a tak zůstali ve hře už jen dva. Můžeme jen doufat, že zvítězí bradavický šampion.
***
Byly to jiskry? Kdo odstoupil? Přemýšlel Cedrik při zdolávání své poslední překážky. Musím tam být první. Věčná slávo, už jdu. Cedrik přidal do kroku, když uviděl pohár. Otočil se přes rameno a viděl, že Viktor Krum nezůstává pozadu. Nemysli si, ten pohár je můj. Pomyslel si Cedrik v momentě, kdy skočil rychle po poháru, než na něj dosáhne Krum. Cedrik okamžitě cítil jako by ho někdo zahákl za pupek, jak se přemístil pryč. Cedrik se kolem sebe rozhlédl, očekával potlesk, ale místo toho se objevil na hřbitově. „Hmm… to musí být další zkouška.“ Zamumlal si Cedrik sám pro sebe. Zvedl se ze země a rozhlédl se kolem, přemýšlel, co má dělat. Rozhlédl se a všiml si malé buclaté postavy, co se vynořila ze stínu stromů a přinášela kotlík. Zaslechl tichý rozhovor a syčení.
Přivaž toho chlapce k náhrobnímu kameni…ty víš ke kterému. Possspěš sssi, Červíčku, nemáme na to celou noc.“zasyčel chladný hlas.
A-ano, můj pane, s-s-samozřejmě.“Jeden, který se jmenoval Červíček, vytáhl svou hůlku a omráčil Diggoryho. Pak Cedrika přivázal k náhrobku a probral ho pomocí Enervate. Červíček hodil nějaké ohavné stvoření do obrovského vroucího kotle. Viděl ho, jak tam přidal kost otce. Zamračil se, když viděl, že si Červíček uřízl ruku. Nakonec zakřičel. když mu bral krev a přidal ji do kotle. (pozn. autorky: Dříve než budete něco namítat, ano, to funguje, protože Cedrik je dítě přívrženců světla, proto je jeho nepřítelem.) Cedrik pozoroval, jak z kotlíku vychází kouř a začíná se kupit. Pomalu se tam začala vytvářet postava.
Když se rozplynul dým pryč, naskytl se mu pohled na odpornou postavu. Muž, ne, věc byla vysoká kolem… 6,7 stopy (204,2cm) a štíhlá. Tak hubená, že bylo možné spočítat žebra. Měl dlouhé prsty s nezdravě žlutými špičatými nehty, které vypadaly spíš jako drápy. Jeho kůže byla smrtelně bledé, byla bledá tak, že na krku, rukách a nohách mu vystupovaly modré žíly. Neměl vůbec žádné vlasy, dokonce ani obočí. Jeho nos byl propadlý a spíš připomínal hadí. Ale jeho nejvíce strašidelnou částí byly jeho oči, hadí oči. Jeho duhovky měly červenou barvu, abych byla přesná, krvavě červenou a jeho zornice vypadala jako hadí. Červíček rychle přistoupil, v ruce držel černý dlouhý hedvábný plášť svého pána.
Červíčku, podej mi tvou ruku.“ Červíček mu rychle podal jeho ruku bez prstů. „Ne ty imbecile… druhou ruku.“ Zasyčel na něj Voldemort. Voldemort zaktivoval znamení zla, aby mohl zavolat své následovníky. Cedrik, stále ještě uvázaný k náhrobnímu kameni, sledoval, jak se na hřbitově začali objevovat smrtijedi. Zvuky přemisťování se po deseti minutách zastavily a Voldemort začal mluvit ke svým následovníkům.
Moji násssledovníci, jsssem rád, že jsssem zpět. Nicméně, musím připussstit, že jsssem velmi zklamán. Nikdo jssste mě nehledali, Avary, Notte, Dolohove.“ Syčel Voldemort, jak odstraňoval masky jeho stoupenců. „Jediný, kdo ssse vrátil je Červíček.“Voldemort ho odměnil stříbrnou rukou. Poté se otočil k náhrobku, na kterém byl uvázaný Cedrik. „Možná potřebuji nové násssledovníky. Všichni jssste mě rozzlobili.“ Přešel k místu, kde stál Cedrik a kostnatou rukou ho pohladil po tváři. „Možná se mi podaří najít víc ssstoupenců, kteří mě mohou potěšit. Co říkáš, Diggory? Připojíš ssse ke mě?“ Cedrik se na něj podíval s hrůzou a pak Voldemortovi plivl rovnou do tváře.
Voldemort bez stopy zájmu odpověděl. „Velmi dobře. Vybral sssisss, Diggory. Vybral sssisss velmi špatně. Avada Kedavra!“ Cedrikovo tělo dopadlo na náhrobek a už se nezvedlo. Voldemort obrátil pozornost k svým následovníkům. „Luccciusssi, jaká je tvoje výmluva? Proč jsssi nehledal sssvého Pána?“
Můj pane, odpusťte mi, ale nevěděl jsem, kde Vás mám hledat.“ začal Lucius opatrně.
To není žádná omluva! Crucio.“ pronesl Voldemort. „Zkusss to znova, Malfoyi.“
Když byla kletba zrušena, Lucius se zvedl ze země a opět si klekl na koleno. „Můj Pane, odpusťte mi mou drzost, ale připravil jsem pro Vás dárek.“ vysvětlil ve spěchu Lucius.
Dárek! Dárek! Řekni mi, Luccciusssi, jaký typ dárku se připravuje třináccct let?“ zeptal se Voldemort se znechucením. Nevěděl, že dar potřeboval spostu času, aby byl tím čím je dnes.
Ten, u kterého doufám, že s ním budete plně spokojen. Pokud byste chtěl, můžu pro něj jít a do hodiny budu zpět.“ odpověděl Lucius horlivě.
Proč ne? Musssím přiznat, že jsssem opravdu zvědav.“ říkal Voldemort, když Lucius vstával. „A Luccciusssi ,“ Voldemort skoro předl, „Radši ssse nepokoušej lhát mi nebo nebudu váhat a zabiju tě.“ Lucius se rychle přemístil pryč.
***
(skrytý pokoj, Malfoy Manor)
Harry vzhlédl, když pan Malfoy vtrhl dovnitř.
Připrav se Harry, je čas.“ Harry se usmál a úprkem se hnal do koupelny, aby rychle osvěžil. Umyl si v rychlosti obličej a tělo a chystal se k odchodu. Omotal si Apolla kolem krku a přes své nahé tělo si přehodil draze vypadající černý plášť. Nakonec si Harry vykartáčoval své dlouhé vlnité vlasy a nasadil si kapuci.
Jsem připraven, pane Malfoy.“
Harry, pamatuj si, nerozzlob ho a neodporuj mu. Vždy mluv tiše (klidně?), pokud budeš vyzván k odpovědi. Vždy odpověz na Pánovy otázky. Nodmlouvej mu. Vždy buď zdvořilý a uctivý. Pokud ti přikáže něco udělat, uděš to dokonale a hned. Ruzumíš?“
Harr rychle přikývl a řekl: „Ano, pane.“
Dobře, jdeme.“
***
(Zpět na hřbitově)
Lucius se vrátil s Harrym doprostřed kruhu. Okamžitě, jak se Lucius s někým vrátil, se místem začal ozývat šepot.
Luccciusssi, co má tohle znamenat? Mám dojem, že jsssi říkal, ž mi přinessseš dar a místo toho jsssi prozradil mísssto mého pobytu. Měl bych tě zabít!“ řekl jedovatě Voldemort. Zcedl svou hůlku, když Lucius promluvil.
M-můj Pane, to je můj dárek.“ řekl Lucius, když rychle stahoval z chlapce plášť. Všichni díky scéně před nimi zalapali po dechu a Voldemort v šoku snížil ruku s hůlkou. Před nimi stál ten nejkrásnější kluk, jakého kdy spatřili, a to nehledě na skutečnost, že chlapec byl úplně nahý. Vypadal jako chlapecká verze Sněhurky. Jeho kůže byla bíjá, jako by nikdy nebyla vystavena slunci. Měl dlouhé vlnité černé vlasy, které sahaly až k jeho pasu. Byl vyský asi jen 5,5 stopy (167 cm) a byl velmi štíhlý. Okolo krku měl omotaného smaragdového psohlavce, který se svou barvou perfektně shodoval s chlapcovýma velkýma širokýma smaragdově zelenýma očima. Měl dlouhé husté černé řasy a plné našpulené krvavě červené rty. A na jeho čele byla světlá jizva ve tvaru blesku.
Harry Potter.“


Žádné komentáře:

Okomentovat